حرفهی حسابرسی امروز در ایران با چالشهای متعددی هم از جانب محیط کلان حاکم بر فعالیت و هم به سبب معضلات درونی حرفه مواجه است. اگرچه بخش مهمی از خدمات ارائه شده توسط مؤسسات حسابرسی به سبب الزامات قانونی از بازاری کموبیش مطمئن برخوردار است و این چهبسا مهمترین مزیت این مؤسسات در قیاس با سایر ارائهدهندگان خدمات حرفهای باشد، اما متقابلاً پایین بودن ضریب نفوذ حسابرسی در اقتصاد ایران و به تبع آن بازار محدود ارائهی خدمات، سطح نازل درآمد و حقالزحمهی خدمات حسابرسی با توجه به واقعیتهای تورمی حاکم بر اقتصاد، عدمتنوع خدمات مؤسسات، و برخی عوامل دیگر شرایط دشواری برای مؤسسات حسابرسی ایجاد میکند.
مؤسسات حسابرسی در مقام بنگاه اقتصادی بهطور معمول شاهد شرایط دشواری برای استمرار فعالیت هستند. پرسش اصلی پروندهی اصلی این شمارهی «حسابدار رسمی» کنکاش در همین دشواریها و شناسایی آن برنامهها و راهکارهای عملی است که میتواند راهنمای عملی مؤسسات حسابرسی در غلبه بر چالشها و مدیریت بحران در شرایط دشوار اقتصادی باشد.
در این مجموعه دیدگاهها و مقالات (به ترتیب الفبا) حمزه پاکنیا، فرهاد پناهی، روحالله رجبی، محمد شوقیان، محمدجواد صفار، مریم علیشیری، محمدرضا گلچینپور و امیرحسین نریمانی را میخوانیم.
برای مطالعهی این دیدگاهها و مقالات به فایلهای پیدیاف پیوست مراجعه فرمایید