چهارشنبه یکم دیماه، دانشگاه فردوسی مشهد میزبان برگزاری همایش بزرگداشت مقام حسابدار بود. ازجمله سخنرانان این همایش سیدمحمد علوی، دبیرکل جامعهی حسابداران رسمی ایران بود.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک روز حسابدار به خانواده بزرگ حسابداری در دانشگاه، حرفه و صنعت تصریح کرد که ارتقای اعتمادبهنفس حرفهای حسابداران و حاکم ساختن روحیهی قدردانی و ارجگزاری در تمامی شؤون حرفهی حسابداری از لازمههای گرامیداشت روز حسابدار است.
سیدمحمد علوی با اشاره به این که حسابداری و حسابرسی یک رشتهی علمی و حرفهی وارداتی است تصریح کرد که بخش اعظم مشکلات جاری و پیش روی مؤسسات حسابرسی قبلاً در کشورهای پیشرفته تجربه و برای حل آن راهکار ارایه شده است. وی در عین حال تأکید کرد که به دلیل ناهمزمانی مشکلات جاری مؤسسات حسابرسی ما و کشورهای پیشرفته، این مشکلات ضرورتاً از یک جنس نیست و بنابراین صرف ترجمهی مسائل جاری کشورهای پیشرفته راهگشای حل مسایل جاری ما نمیتواند باشد.
دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران با اشاره به این که مؤسسات حسابرسی در کشورهای پیشرفته در گذشته با عدمکفایت سرمایهی انسانی و حقالزحمهی حسابرسی مواجه بودهاند گفت که اتکا به پژوهشهای دانشگاهی، ارایه برنامهی جانشینی در حسابرسی و ورود به ارائهی خدمات غیرحسابرسی دلایل چیرگی مؤسسات حسابرسی بر این مشکلات بودند.
علوی با تأکید بر این که دانشگاه موتور محرک و مغزافزار حرفه است تصریح کرد که باید مبانی معرفتی و نظری برنامه جانشینی حسابرسی را دانشگاهیان تبیین و مدلسازی کنند. وی گفت مدلسازیهای مفهومی و کاربردی بابت فوت، از کارافتادگی، بازنشستگی، ورشکستگی و تغییر شغل باید از دانشگاه شروع شود. وی در پایان تأکید کرد که دانشگاه همیشه یک قدم از حرفه جلوتر بوده است و در حال حاضر نیز انتظار از اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این است که با نگاه خلاقانه به بازسازی کسبوکار حسابرسی کمک کنند.