هوش مصنوعی در حال حاضر بهطور گسترده در حوزههای مختلف حسابداری و مالی مورد استفاده قرار میگیرد. کلانداده پتانسیل عظیمی برای تغییر روش کار حسابرسان دارد و میتواند سطح اطمینان از منصفانه بودن اطلاعات صورتهای مالی را افزایش دهد. برای آشنایی اشخاص مختلف با مفهوم استفاده از کلانداده در حسابرسی، نیاز به راهاندازی برنامه آموزشی گسترده و بهروزرسانی سرفصلهای دورهها و برنامههای مختلف است. همچنین لازم است، با توجه به تغییرات در فرایندها و عملکردها، استانداردهای حسابداری به دلیل ماهیت مرتبط با گزارشگری مالی مورد تجدیدنظر قرار گرفته و استانداردهای حسابرسی نیز با ارائهی دستورالعملهای لازم در مورد نحوه پذیرش و استفاده از فناوری در فرایند حسابرسی اصلاح شوند.
ادغام کلانداده با تکنیکهای حسابرسی سنتی و سیستمهای خبره، دقت روشهای تحلیلی را افزایش داده و به تهیهی گزارش باکیفیت کمک میکند. اما با وجود مزایای فراوان، عدم بیطرفی، مطالعات ناکافی در مورد سیستم موجود و سوگیری انسانی ممکن است مانع دستیابی به اهداف مورد نظر شود. بنابراین باید شفافیت کافی در توسعه سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی وجود داشته باشد.
به دلیل نبود زیرساختهای کافی و ذهنیت سنتی رهبران و مدیران، استفاده از هوش مصنوعی در فرایند حسابرسی با سرعت کمی افزایش مییابد و ممکن است چندین سال طول بکشد تا عملیاتی شود.
برای مطالعهی متن کامل مقاله فایل پیدیاف پیوست مراجعه فرمایید.