______________________
سهشنبه سی و یکم خردادماه جامعهی حسابداران رسمی ایران میزبان چهلوهفتمین نشست شورای عالی هفتم بود.
در آغاز جلسه، دکتر سعید جمشیدی فرد، رئیس شورا، ضمن خیرمقدم و اعلام رسمیت جلسه، ابتدا مصیبت وارده به جناب آقای علی قریشی را تسلیت و نیز انتخاب جناب آقای اسفندیار گرشاسبی بهعنوان عضو هیأت مدیرهی انجمن حسابرسان داخلی ایران را تبریک گفتند.
در ادامه و قبل از آغاز طرح دستورجلسات، رئیس شورای عالی در خصوص مصوبهی جلسهی قبل شورای عالی در زمینهی زمان و مکان برگزاری مجمع عمومی سهسالانهی انتخاب اعضای شورای عالی دورهی هشتم، بر اساس پیشنهاد هیأت مدیره، با مرور مجدد مصوبه توضیح داد که این مصوبه مطابق فرآیند معمول تصمیمگیری در شورا که مشروح مذاکرات آن ضبط است، با نظر مثبت متفق آرا حاضرین به تصویب رسیده و تدوین صورتجلسه مربوط بهمنظور اخذ امضای اعضای شورای عالی طبق روال همیشگی انجام شده است. علاوه بر این، با توجه به انعکاس اطلاعات خلاف واقع در شبکههای اجتماعی حرفه، مقرر شد دبیرکل جامعه نسبت به اطلاعرسانی مربوط اقدام و نیز بابت توهین، اتهام و درج مطالب نادرست نسبت به ارکان جامعه اقدام مقتضی صورت دهد.
نخستین دستورجلسهی شورا، طرح گزارش اقدامات برگزاری مجمع عمومی سهسالانه انتخابات اعضای شورای عالی دوره هشتم بود که توسط دبیرکل ارایه شد. بر اساس این گزارش، پیرو همهگیری ویروس کرونا و ممنوعیت برگزاری جلسات و تجمعات، هیأت مدیره نسبت به تدوین ضوابط مربوط اقدام و با اخذ مصوبهی شورای عالی و وزیر امور اقتصادی و دارایی نسبت به ایجاد سازوکار برگزاری الکترونیکی مجمع اقدام نمود. اما در این زمینه با سه چالش و مانع اساسی روبرو شد. اول تعارض قانونی بود بدین ترتیب که جامعه خواستار برگزاری مجمع غیرحضوری و آنلاین بود لیکن براساس ضوابط مصوب، برگزاری مجمع به صورت حضوری و الکترونیکی مقرر شده بود و از آنجا که حق حضور و حق رأی از حقوق اساسی اعضای جامعه است عدم رعایت ضوابط موجب بطلان مجمع و مستوجب مسئولیت کیفری بود. دوم چالش بهرهگیری و اجارهی پلتفرم های موجود بود که الزامات احراز هویت بهصورت آفلاین از مراجع ذیربط استعلام و بستر و امکان نظارت و کنترل ارکان جامعه بر فرایندهای احراز هویت و امنیت اطلاعات میسر نبود. سوم نیز آن مشکلات مربوط به تولید مستقل سامانه مشتمل بر فرایندهای ریجستری، حضور، احراز هویت، پخش زندهی جلسه، طرح پرسش های حاضران، نمایش اسلایدها، اعمال رأی، امضای دیجیتالی فهرست حاضران و صورتجلسات مربوط، امنیت اطلاعات و سوابق و ... بود که نیازمند زیرساختهای پرقدرت و مستحکم فناوری اطلاعات، مشارکت حداکثری اعضای جامعه در فراخوان ریجستری احراز هویت مستقل و نیز هزینه های قابلتوجه بود. با این حال احتمال اختلات اینترنتی، عدم امکان احراز برخی فرایندهای عملیاتی و.... نیز متصور بود. لذا با توجه به حساسیت انتخابات و ضرورت وجود ضریب حداکثری امنیت و احراز مستقل صحت فرایندهای مربوط امکان برگزاری غیرحضوری و آنلاین انتخابات میسر نشد. بنابراین هیأت مدیره در خرداد 1400 ضمن گزارش موضوع به رئیس شورای عالی و در راستای اصلاح و بهبود فرایندهای موجود به صورت روش جایگزین در آبان 1400 پیشنهاد اصلاح ماده (8) دستورالعمل برگزاری انتخابات و حذف نصاب 10 درصد جهت تعیین حوزه های انتخابیه منطقهای را ارایه و با تصویب شورای عالی و موافقت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در اجرای ماده (9) دستورالعمل یادشده پیشنهاد برگزاری انتخابات در اصفهان، مشهد و تهران به شورای عالی ارایه که با تصویب شورای عالی و نیز اخذ موافقت هیأت عالی نظارت برنامهریزی لازم انجام شده است.
در ادامه هریک از اعضای شورای عالی در این زمینه و نیز مطالب مطروحه در شبکههای اجتماعی از این بابت و سایر ابهامات و اتهامات دیدگاه های خود را بیان نمودند و به اتفاق آرای اعضای شورای عالی بر تدارک زمینه های مشارکت حداکثری اعضای جامعه، رعایت اخلاق و برخورد انضباطی با تشویشکنندگان اذهان عمومی تاکید کردند.
دستورجلسهی پایانی ادامهی بررسی طرح اساسنامهی بازنگریشدهی نمونهی مؤسسات حسابرسی بود. پس از طرح پیشنهادهای اعضای شورای عالی و اعمال آن در اساسنامهی نمونه، مقرر شد آخرین نسخه بررسی شده، مطالعه و نقطهنظرات باقیمانده تبادل و در جلسه آتی مهیای تصویب نهایی گردد.